Skip navigation

Opstoken van Le GOOKER in beelden

De GOOKER is het hele jaar door een bak- en grilltoestel. We laten op afbeeldingen zien hoe gemakkelijk het is om de GOOKER te verwarmen.

GOOKER-anfeuern-01.jpg

Harde houtsoorten, hier beuken, is de beste keuze voor Le GOOKER.

GOOKER-anfeuern-02.jpg

De hendel naar voren trekken en daarmee de oven liften. De ‘brasero’ onder Le GOOKER uitrijden en de afdekplaat eraf nemen.

GOOKER-anfeuern-03.jpg

De ‘brasero’ omdraaien zodat de gesloten kant aan de achterkant staat en de houtopslag toegankelijk is.

GOOKER-anfeuern-04.jpg

De ‘brasero’ staat buiten de behuizing en het vuur kan gemakkelijk worden aangestoken.

GOOKER-anfeuern-05.jpg

Twee houtblokken naast elkaar op de bodem van de ‘firepit’ leggen.

GOOKER-anfeuern-07.jpg

Een aanmaakblokje tussen de twee houtblokken leggen en aansteken.

GOOKER-anfeuern-08.jpg

Volgende houtblokken twee aan twee opstapelen zodanig dat ze direct contact hebben met het vuur.

GOOKER-anfeuern-10.jpg

Wanneer alle houtblokken goed branden, kan de ‘brasero’ onder de oven worden gereden.

GOOKER-anfeuern-11.jpg

Zet de ‘brasero’ recht onder de oven.

GOOKER-anfeuern-12.jpg

Zet de ‘brasero’ volledig onder de oven.

GOOKER-anfeuern-13.jpg

Laat de oven zakken door de hendel naar achteren te bewegen. De oven en de ‘brasero’ sluiten bijna volledig af door de roestvrijstalen afdichting onder de oven.

GOOKER-anfeuern-14.jpg

De aslade dient als luchttoevoer en regelt dus de temperatuur. Om het hout goed te laten branden, trekt u de aslade 1-1,5 cm naar buiten.

GOOKER-anfeuern-16.jpg

Na enkele minuten kan droog hout van de juiste grootte worden toegevoegd.

GOOKER-anfeuern-17.jpg

Om het hout bij te vullen, opent u gewoon de klep aan de voorzijde en plaatst u de houtblokken.

GOOKER-anfeuern-19.jpg

De dag dat we de foto's namen, lag de buitentemperatuur rond het vriespunt. Le GOOKER had, inclusief ‘plancha’ na ongeveer 15 minuten 200°C bereikt - klaar om te grillen.