Opstoken van Le GOOKER in beelden
De GOOKER is het hele jaar door een bak- en grilltoestel. We laten op afbeeldingen zien hoe gemakkelijk het is om de GOOKER te verwarmen.

Harde houtsoorten, hier beuken, is de beste keuze voor Le GOOKER.

De hendel naar voren trekken en daarmee de oven liften. De ‘brasero’ onder Le GOOKER uitrijden en de afdekplaat eraf nemen.

De ‘brasero’ omdraaien zodat de gesloten kant aan de achterkant staat en de houtopslag toegankelijk is.

De ‘brasero’ staat buiten de behuizing en het vuur kan gemakkelijk worden aangestoken.

Twee houtblokken naast elkaar op de bodem van de ‘firepit’ leggen.

Een aanmaakblokje tussen de twee houtblokken leggen en aansteken.

Volgende houtblokken twee aan twee opstapelen zodanig dat ze direct contact hebben met het vuur.

Wanneer alle houtblokken goed branden, kan de ‘brasero’ onder de oven worden gereden.

Zet de ‘brasero’ recht onder de oven.

Zet de ‘brasero’ volledig onder de oven.

Laat de oven zakken door de hendel naar achteren te bewegen. De oven en de ‘brasero’ sluiten bijna volledig af door de roestvrijstalen afdichting onder de oven.

De aslade dient als luchttoevoer en regelt dus de temperatuur. Om het hout goed te laten branden, trekt u de aslade 1-1,5 cm naar buiten.

Na enkele minuten kan droog hout van de juiste grootte worden toegevoegd.

Om het hout bij te vullen, opent u gewoon de klep aan de voorzijde en plaatst u de houtblokken.

De dag dat we de foto's namen, lag de buitentemperatuur rond het vriespunt. Le GOOKER had, inclusief ‘plancha’ na ongeveer 15 minuten 200°C bereikt - klaar om te grillen.